ВХОД
Войдите или зарегистрируйтесь
Avatar
Не зарегистированы?

Присоединяйтесь. Это бессплатно.

Забыли пароль? - Напомнить логин?

Логин
Пароль
Запомнить меня
kredit
NMEA cable4Мережа або інтерфейс NMEA-2000. Почнемо з термінів. Інтерфейс - це дроти, коннектори, програмне забезпечення, прилади, зроблені за одним принципом для того щоб їх можна було поєднати в систему. Тобто прилади з інтерфейсом Ethernet не з’єднаються з приладами на NMEA -2000 тому, що там конектори різні, а навіть якщо їх перепаяти працювати не буде тому що програмне забезпечення різне і т.д.
В чому зручність мережі NMEA-2000:
- мережа має власне живлення 12 В  (тобто можна підключати прилади напряму  до мережі без заведення живлення на них)
- прилади підключаються послідовно, що зменшує кількість дротів.

Приклад правильної мережі: у вас на панелі керування стоїть дисплей який відображає дані з ехолоту/картплотеру, параметри роботи човнового мотора, радар, музику, рацію і т.д. Тобто ви керуєте будь-якими приладами які ви підключили до інтерфейсу НМЄА-2000 з одного екрану.

Особливості мережі NMEA-2000:
- Починається та закінчується обов’язково спец. заглушками на 120 Ом. Це важливо! Багато людей не вірно будують мережу від цього вона не працює. Всі прилади, і навіть живлення, має підключатися тільки так як на малюнку нижче - тобто через верхній отвір Т конектору. Бокові отвори або заглушені резистивними заглушками або слугують для продовження мережі.
- Довжина мережі не обмежена, є обмеження по довжині підключення окремих пристроїв. Максимальна 6 м.
- Максимальне навантаження на мережу по живленню має складати не більше 3А, а максимальне споживання окремого підключеного приладу не більше 1 А. Тобто якщо споживання музики більше 1А вона має бути підключена до окремої мережі живлення, а через НМЄА буде тільки керуватися. Розібратися з цим не складно, адже за вас вже подумали виробники і прилади з великим споживанням роблять з окремим виходом на живлення, а з малим – без такого.
NMEA cable5Як підключити двигун до мережі N2K і скільки це коштує читайте тут.
 
Заказать звонок copy
Телефон (*)

Введите корректный номер телефона!